Tuesday, April 5, 2011

Twitter Time - Hur och varför vi skall använda Twitter

Jag har varit Twitter användare nästan från starten 2006. Har testat en mängd olika saker för att hitta mer nytta med Twitter än att den rent sociala biten. Resultaten av dessa försök har varit rätt dåliga.

Vi gick igenom en del fördelar med Twitter på kursen och jag vill lägga till ett par saker som har kommit till på senare tid.

Twitter i sökmotorerna

Mitt ständiga tema är ju sökmotorpoptimering. Sen ett tag tillbaka så är twitter och andra sociala media viktiga i det sammanhanget. Google ändrar saker och ting extremt snabbt vilket gör det svårt att hänga med. Instant Search har varit en del av Google där man har hittat tweets förut men nu när jag kollar så finns inget Instant Search kvar utan i stället så har man infört Social Search.

Det har ju ingen praktisk betydelse eftersom det verkar som tweetsen hittas den vägen nu i stället. Dessutom verkar det vara väldigt mycket mer av social media som visas jämfört med tidigare Instant Search. När man söker på Latest Search så är ju Twitter också en stor del av sökresultaten.

För att sammanfatta ett långt stycke: En viktig del av twitter är att ge trafik och länkar till våra hemsidor.

Mer Twitter Tips


Jag har flera twitter konton där jag har specialiserat mig på mindre områden. På mitt huvudkonto http://twitter.com/ErikAstrand har jag massor med följare men det är väldigt sällan jag ser någon reaktion på mina tweets.

Däremot ett konto jag har om hundar http://twitter.com/dogtracking har betydligt bättre gensvar när jag gör något.

Alltså...mitt tips är att om du tänker använda Twitter så specialisera dig till ett område, endera geografiskt eller för ett intresse.

Rent generellt så är Twitter ett verktyg som jag använder rätt sällan. Jag har automatiserat mitt användande så det ser ut som att jag är aktiv. Detta är ju inget jag rekommenderar eftersom hela vitsen med socialt media försvinner.

Höll på att glömma en sak. Det går ju att söka på Twitter på hemsidan men det finns också en helt egen söksite på http://search.twitter.com/ där man kan ställa in väldigt mycket för att ett relevant svar. Sökmotorn fungerar i princip som Google med tex negativa sök kriterier för att undvika vissa svar. Fungerar mycket bra när man vill ha specifika svar.

1 comment:

  1. Tackar för tipsen, bra att veta att det finns någon som förstår sig på detta också.

    ReplyDelete